Nieuw Koelhuis voor R&M Forwarding

R&M Forwarding bouwt state-of-the-art koelhuis op Nieuw-Reijerwaard

Tholen – R&M Forwarding gaat een nieuw koelhuis bouwen op Nieuw-Reijerwaard. In februari gaat de bouw van start en de verwachting is dat het warehouse in het vierde kwartaal van 2021 grotendeels gereed zal zijn. Van de 3 hectare grond zal er ongeveer 15.000 m2 worden bebouwd.

“We liepen op onze oude locaties fysiek tegen onze beperkingen aan en we zien er dan ook naar uit om ons in een nieuw state-of-the-art pand te vestigen. Het pand krijgt twee verdiepingen en ook enkele klanten zullen hun intrek nemen in de nieuwe kantoorruimte”, vertelt algemeen directeur Rien van Beek. Voorlopig zal het huidige pand aan de Handelsweg in Ridderkerk nog aangehouden worden.

“Naast de op- en overslag bieden we straks het hele servicepakket aan wat de fruithandel nodig heeft, variërend van ompakken tot verpakken, kleinpakken, netten, rijpen, koeling, op- en overslag. “, somt Rien op.

“In totaal hebben we straks de beschikking over een koelcapaciteit van 10.000 pallets. We gaan koelen met een milieuvriendelijke koelinstallatie op basis van ammoniak en hebben ook de mogelijkheid tot snelkoelen en diep inkoelen. Avocado’s en mango’s gaan we zelf rijpen en daarnaast hebben we de mogelijkheid om bananen op te slaan.”

R&M Forwarding gaat in het nieuwe pand een strategisch partnership aan met Looije Packing. “We maken een speciale verdieping voor het in- en ompakken van 3.500 m2 met onder meer een nieuwe citruswaslijn, waarin we voorzien in de vraag van grote afladers uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Tevens hebben we de beschikking over een complete verpakkingslijn voor blauwe bessen, die vanuit bulk in alle mogelijke verpakkingen voor de Europese supermarkten zullen worden verpakt.”

“Alles staat in het teken van snelle laad- en lostijden, zoals in onze sector worden gevraagd. Dat betekent dat we werken met inrij-stellingen, waarbij we maximaal drie hoog pallets opslaan en daarnaast zorgen we voor uitgebreide voorkoelruimtes en voldoende laaddocks”, aldus Rien. “Met alle benodigde certificeringen zoals AEO en IFS, kunnen we onze klanten volledig ontzorgen, zodat zij zich op hun eigen business kunnen concentreren.”

“De keuze voor Dutch Fresh Port, als het grootste het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland, was voor ons niet moeilijk. Veel klanten zijn in de nabijheid gevestigd en daarnaast is de locatie logistiek gezien uitstekend: centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29.”

Publicatiedatum: 
Auteur: 
Bekijk het originele article op

Timelapse van de bouw 

Impressiefoto’s 

RM Forwarding warehouse nieuwbouw
RM Forwarding warehouse nieuwbouw
RM Forwarding warehouse nieuwbouw