COLD STORAGE

Brand new state of the art cold storage facility

Wij bieden een uiterst modern en ruim koelhuis op een perfecte locatie: Dutch Fresh Port, het grootste het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Veel klanten zijn in de nabijheid gevestigd en daarnaast is de locatie logistiek gezien uitstekend: centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29.

FLEXIBILITEIT KENMERKT R&M FORWARDING

Naast de op- en overslag bieden wij het hele servicepakket aan wat de fruithandel nodig heeft, variërend van ompakken tot verpakken, kleinpakken, netten, rijpen, koeling, op- en overslag. In totaal hebben we de beschikking over een koelcapaciteit van 10.000 pallets. We koelen met een milieuvriendelijke koelinstallatie op basis van ammoniak en hebben ook de mogelijkheid tot snelkoelen en diep inkoelen. Avocado’s en mango’s rijpen we in-house en daarnaast hebben we de mogelijkheid om bananen op te slaan.

Partnership

Wij hebben een strategisch partnership met Looije Packing. Er is een speciale verdieping (3.500 m2) voor het in- en ompakken met onder meer een nieuwe citruswaslijn, waarin we voorzien in de vraag van grote afladers uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Tevens hebben we de beschikking over een complete verpakkingslijn voor blauwe bessen, die vanuit bulk in alle mogelijke verpakkingen voor de Europese supermarkten zullen worden verpakt.

Alles staat in het teken van snelle laad- en lostijden, zoals in onze sector worden gevraagd. Dat betekent dat we werken met inrij-stellingen, waarbij we maximaal drie hoog pallets opslaan en daarnaast zijn er uitgebreide voorkoelruimtes en voldoende laaddocks.

WMS

Onze koelhuizen is voorzien van een eigen Warehouse Management Systeem (WMS). Ons barcodesysteem zorgt ervoor dat er een volledige traceerbaarheid is op alle pallets. Dit dynamische systeem is inhouse ontwikkeld en staat aangesloten op ons webportal, wat toegankelijk is voor al onze relaties. Dit webportal is volledig in de cloud en doordat we het zelf ontwikkelen ook super flexibel!

Benieuwd naar deze portal? Check de functionaliteiten in het blauwe blok!

FUNCTIONALITEITEN

  • Track and Trace op uw fruit
  • Monitoren vrije- en verkochte voorraad
  • Controleren live ETA schepen
  • Status transit/vrij
  • Zicht op locatie koelhuis
  • Excel koppeling voor administratieve doeleinden
  • Meer weten?